fbpx

Data Science во бизнисот

(ONLINE ОБУКА)

Секој може да работи data science. Токму нашите обуки ќе ви покажат како. Само по неколку часовна обука, ќе можете да ги разберете алгоритмите и ќе можете да ги употребувате во широк спектар на проблеми. Без кодирања и математика! Само визуелизација и интерактивно истражување на податоци.

We practice what we teach.

 

Што е опфатено со оваа обука

По овој курс вие ќе бидете во можност да предвидите кога некој ќе си оди од вашата компанија (churn rate) , да ги сегментирате вашите купувачи или да детектирате сегментација на вашиот бренд.

1Data Science во бизнисот
 • После овој курс вие ќе бидете во можност да предвидите кога некој ќе си оди од вашата компанија (churn rate) , да ги сегментирате вашите купувачи или да детектирате сегментација на вашиот бренд.
 • Искористете го цело бизнис знање и досегашно искуство да навлезете во почетоците на вештачката интелигенција. Без комплексна математика, статистика и програмирање.
 • Ќе научите за најновите методи на data science и машинско учење кон специфични бизнис проблеми
 • На обуката ќе работиме на примери и ќе правиме студии на различни случаи. Без досадни презентации.
 • Направите основни статистички пресметки и да дојдете до краен заклучок
2 Содржина на обуката
 • Истражување и обработка на податоци
 • Клучни статистички анализи преку визуелизации
 • Кластерирање и сегментација на клиенти
 • Класификација, предиктивно моделирање и предикција на churn
 • Како да предвидувате правилно. Крајна проценка за евалуација на модел
 • Text mining за бизнис, мониторинг на бренд
 • Суштински елементи на визуелна аналитика
3 Вклучено
 • Дводневно запознавање со Data Science и како можете да го разберете Data Science проблемот во вашата компанија (3 часа на ден)
 • Четиридневно работење на специфични податоци и проблеми поврзани со машинско учење ( 3 часа на ден)
 • Забелешки од предавачите ( 50 страни ) плус дополнителни објаснувања, илустрации и примери
 • Бесплатен софтвари и data sets во времетрање на обуката
 • Сертификат за учество
4Услови
 • Не е потребно предзнаење од data science, машинско учење или статистика
 • Донесете свој лаптоп
 

Цена

регуларна

36.900денари

vaucher_banner