fbpx

Анализа и визуелизација на податоци преку Python

(ONLINE ОБУКА)

Научете како да анализирате податоци преку Python. Оваа обука ќе ви ги покаже основите на Python и уште многу различни типови на податоци. Ќе научите како да подготвувате податоци за анализа, да изведувате едноставни статистилки анализи, да креирате дата визуелизации.

We practice what we teach.

 

Што е опфатено со оваа обука

Библиотеки за анализа на податоци: ќе научиме да користиме Pandas, Numpy и Scipy библиотеки за работа со dataset. Ќе ве запознаеме со Pandas, библиотека во која ќе поставувам, манипулираме,анализираме и визуелизираме интересни datasets

1Содржина на обука
 • Импортирање на различни типови на податоци
 • Чистење и средување на податоците
 • Манипулација со табели во Python
 • Разбрирање и сумаризација на податоците
 • Извлекување заклучоци од податоците преку визуализација на истите во Python
2Вклучено
 • 15 часа учење основи на Python

 • 15 часа учење на библиотеки во Python

 • 6 часа во креирање на сопствени проекти, со сопствени податоци

 • Забелешки од предавачите ( 50 страни ) плус дополнителни објаснувања, илустрации и примери

 • Бесплатен софтвари и data sets во времетрање на обуката

 • Сертификат за учество

3Услови
 • Не е потребно предзнаење од data science, машинско учење или статистика
 • Донесете свој лаптоп
 • Инсталирајте го водичот кој ќе ви биде испратен пред обуката
 

Цена

регуларна

27.675денари

vaucher_banner