Data Science во бизнисот

(ONLINE ОБУКА)

Секој може да работи data science. Токму нашите обуки ќе ви покажат како. Само по неколку часовна обука, ќе можете да ги разберете алгоритмите и ќе можете да ги употребувате во широк спектар на проблеми. Без кодирања и математика! Само визуелизација и интерактивно истражување на податоци.

We practice what we teach.

 

Што е опфатено со оваа обука

По овој курс вие ќе бидете во можност да предвидите кога некој ќе си оди од вашата компанија (churn rate) , да ги сегментирате вашите купувачи или да детектирате сегментација на вашиот бренд.

1Data Science во бизнисот
 • После овој курс вие ќе бидете во можност да предвидите кога некој ќе си оди од вашата компанија (churn rate) , да ги сегментирате вашите купувачи или да детектирате сегментација на вашиот бренд.
 • Искористете го цело бизнис знање и досегашно искуство да навлезете во почетоците на вештачката интелигенција. Без комплексна математика, статистика и програмирање.
 • Ќе научите за најновите методи на data science и машинско учење кон специфични бизнис проблеми
 • На обуката ќе работиме на примери и ќе правиме студии на различни случаи. Без досадни презентации.
 • Направите основни статистички пресметки и да дојдете до краен заклучок
2 Содржина на обуката
 • Истражување и обработка на податоци
 • Клучни статистички анализи преку визуелизации
 • Кластерирање и сегментација на клиенти
 • Класификација, предиктивно моделирање и предикција на churn
 • Како да предвидувате правилно. Крајна проценка за евалуација на модел
 • Text mining за бизнис, мониторинг на бренд
 • Суштински елементи на визуелна аналитика
3 Вклучено
 • Дводневно запознавање со Data Science и како можете да го разберете Data Science проблемот во вашата компанија (3 часа на ден)
 • Четиридневно работење на специфични податоци и проблеми поврзани со машинско учење ( 3 часа на ден)
 • Забелешки од предавачите ( 50 страни ) плус дополнителни објаснувања, илустрации и примери
 • Бесплатен софтвари и data sets во времетрање на обуката
 • Сертификат за учество
4Услови
 • Не е потребно предзнаење од data science, машинско учење или статистика
 • Донесете свој лаптоп
 

Цена

регуларна

36.900денари

 

Направете го првиот чекор кон вашата иднина во Data Science и Business Intelligence

 

 

Напомена
Сумата која Министерството за образование и наука ја исплаќа за обуките за дигитални вештини изнесува до 50% од вкупниот износ за обуката, односно максимум до 30.000 денари. Секој корисник на ваучер има право на еден ваучер.

vaucher_banner