Модуларни обуки

Data Masters воведува новитет во концептот на учење. Направивме career course модули, прецизно дефинирани и осмислени чија цел е да ве изградат во Data Science професионалнци без притоа да имате некакво предзнаење. За секој студент на модуларните обуки е достапен искусен кариерен ментор, експерт во полето на Data Science кој ќе ви помогне правилно да се насочите, да го искористите вашиот потенцијал и ќе ве научи како да го инкорпорирате стекнатото знаење во вашето поле на работа.

Овие модули во комбинација со искусен кариерен ментор, предавачи со интернационално искуство, асистенти и работа на реални проекти ќе ви овозможат да ја изградите кариерата од соништата.

 
 
DATA SCIENCE MASTER
Наскоро!
Наскоро!
Наскоро!
Наскоро!
DATA SCIENCE SENIOR LEVEL
Наскоро!
Наскоро!
Наскоро!
Наскоро!
DATA SCIENCE JUNIOR LEVEL
Наскоро!
Наскоро!
Наскоро!
 
PYTHON MASTER
 
 
BEGINNER & INTRODUCTION LEVEL
 

Кариерен ментор

Career Course Модулите поддржани од Кариерен Ментор по Data Science се нов концепт кој ви овозможува за кратко време да ја постигнете работната позиција или кариера која ја посакувате, базирано врз вашето предзнаење, вашата личност, цели и аспирации.

1Што е Кариерен Ментор во Data Science?
Кариерниот ментор по Data Science е искусен професионалец во индустријата кој е во чекор со сите новости, потреби и можности кои ги нуди оваа област.Тој е експерт кој успешно ги поминал сите препреки во оваа кариера и има искуство во различни индустрии. Како фасилитатор, менторот го поврзува вашето учење и вашите вештини со вистинската позиција од Data Science спектарот. Преку индивидуален пристап ќе ви ја покаже интердисциплинароста на Data Science и примената на истата во области како економија, бизнис, маркетинг, медицина, производство, ИТ и многу други. Ќе ве насочи кон вистинската обука која пак ќе ви овозможи да се стекнете со потребниот Skill Set и практични вештини за работната позиција што ја сакате.
2Вашиот Кариерен Ментор во Data Science
Важиот кариерен ментор по Data Science е Мартина Наумовска. Таа е магистер по вештачка интелигенција и магистер по иновации и претприемништво при Vienna University of Technology. Мартина има 6 годишно интернационално искуство во 8 различни компании, 4 држави, 2 континенти и повеќе индустрии. Специјалност и е Data Science Architect и трансформација на компаниите со примена на Machine Learning решение во веќе постојната ИТ-архитектура. Мартина ја создаде верифицираната програма на Data Science Академијата. Таа е главен професор и ментор на Академијата, а воедно е и Head of Data Science во Дата Мастерс.
3Како ќе ви помогне кариерниот ментор?
Кариерниот ментор ќе ви помогне да го искористите вашето знаење од одредена област ( економија,информатика, банкарство, итн.) во вашата идна Data Science кариера. Ќе ви укаже на кој дел од Data Science треба да обрнете повеќе внимание и кој дел од оваа област ќе ви овозможи да го достинете вашиот посакуван резулатат. Накратко, кариерниот ментор ќе изготви tailor-made програма за секој студент, која ќе треба да ја следите и истиот ќе го следи вашиот прогрес.
4Каков е процесот на менторирање?
Менторството во суштина е процес преку кој им се помага на луѓето да се развиваат поефикасно. Тоа е врска наменета за градење доверба и поддршка на менторираниот студент за да во иднина може да ја преземе контролата врз сопствениот развој и работа. Во Дата Мастерс процесот на менторирање започнува со запознавање. Запознавање на вас и вашето искуство. Тоа е овозможено преку интервју по кое кариерниот ментор ќе ви помага и ќе ве насочува за да постигнете успешна кариера во областа на Data Science .
5Кариерен Ментор во Career Course Модулите
Кариерниот ментор е нераскинлив дел од Модуларните обуки на Дата Мастерс. Негово задолжение е да го истрасира најдобриот пат за вас и следејќи го вашиот едукативен развој низ нашите обуки да ви овозможи најбрзо да стигнете до кариера во Data Science базирано на вашето предзнаење и искуство.
6Што може да очекуваш после овој процес?
Фокусирано и рационално унапредување на Data Science знаење за практична примена во вашата професија. Успешен старт во светот на Data Science :)
 

Твоите обучувачи

 

Мартина Наумовска

Магистер по Artificial Intelligence на Техничкиот универзитет во Виена


 

Игор Кировски

Дипломиран инженер по Примена на е-технологии на ФИНКИ во Скопје


Илија Филиповски

Дипломиран Инженер на ФЕИТ во Скопје


Катерина Јангеловска

Дипломиран математичар - инженер по математичка економија


parallax background

Ние градиме консултанти, а не практиканти.


Учете од искусни и квалификувани лица од областа кои поседуваат релевантно работно и академско искуство. Со нашите обуки ќе стекнете знаење кое подоцна ќе можете да го примените во Data Masters или да изградите интернационална кариера. Доколку сакате да влезете во светот на најбрзо растечката индустрија, резервирајте го вашето место.


Резервирај место

Зошто кариера во Data Science?

Работни можности

Обучен и талентиран кадар, ставен во контекст на тековниот недостиг на Data Science кандидати на пазарот, е карта кон сигурна работна можност.

Ниска конкуренција

Освен недостигот на обучени Data Science кандидати, мал е и бројот на кандидати кои се одлучуваат за пренасочување кон ова поле.

Огромна побарувачка

Моментумот на Data Science не е само новиот „моден тренд“ на технологијата, индустриите имаат реална потреба од Data Science кадар. Веднаш!

Аналитичен ум

Примената на Data Science излегува надвор од рамките на проекти и работни задачи. Аналитичноста која се учи во полето, ги „преспојува“ мозочните виуги кај секој Data Scientist и му помага во различни аспекти и сфери.

Разни вештини

Техничките атрибути на еден Data Scientist вклучуваат вештини од аналитика, визуелизација на податоци и предиктивно и дескриптивно моделирање.

Работни позиции

Потребата од Data Science во разни индустрии, секогаш продуцира интересни работни позиции. Динамиката, проблематиката и тематиката на овие позиции се привлечни за секој Data научник, а главното мото е: „no two Data Science tasks are the same“.
 
150

Број на студенти

6

Домени од кои доаѓаат нашите студенти

50+

Успешни проекти зад нашите инстрктори

Домени на нашите студенти

 
lifeline-in-a-heart-outline (2)

Здравство

presentation (1)

Образование

economy

Финансии

 
 
hand

Продажба

factory

Производство

balance (1)

Право

 

Повеќе информации

1Како да аплицирам?
Аплицирањето е лесно. Во делот „Пријави се“, при избирање обука која сакате да ја посетувате, оставете ги вашите информации. Со тоа е направен првиот чекор. Понатаму, претставници од нашиот тим ќе Ве контактираат за понатамошните чекори.
2Колку изнесува цената на обуката?
Цена по обука изнесува 24.000 денари на рати, за плаќање одеднаш добивате 10% попуст.
3Колку трае, каде се одвива и кога започнува обуката?
Обуката трае 5 недели и истата се организира преку предавања и вежби, распоредени два пати неделно со почеток во 17:30 часот. Почетокот на обуката е на 5ти август 2019, а ќе се одржува во просториите на Data Masters. Во нашите простории, во кои покрај пристап до брз интернет и кафе кое ќе ви овозможи брзо совладување на материјалот од обуката, ќе имате можност да ја проследите динамиката на тим кој работи во областа, "first-hand".
4Дали можам да ги посетувам двете обуки?
Секако. Обуките за Моделирање на податоци и Business Intelligence и Практична примена на Data Science во Python се одвиваат во различни денови. Сѐ што треба вие да направите е да аплицирате и за двете поединечно.

Дата Мастерс